Blijf op de hoogte

Lees onze nieuwsflitsen, bekijk het fotoalbum

DGP Eifel weekend 2020

Desondanks ging onze Gelderse club onder aanvoering van Jojk aan de slag om het peloton te hergroeperen en kijken wat nog wel mogelijk was. Wie ging er wel mee en wie besloten toch te wachten op 2021? Chapeau, Jojk hoe je dit allemaal in perfecte banen hebt geleid. Een waardige Kopman.

Met een mooie groep van 9 mannen kregen we vervolgens 2 ruime huisjes toegewezen. De GPX bestanden waren bekend, de fietsen met dikke cassettes en grote platen stonden gepoetst klaar,en de tassen zo goed als gepakt.

IMG 20200919 WA00062

De reis naar Gunderath kon beginnen. Vrijdag kwamen we aan en maakte sommige al een klein verkenningsrondje door dit mooie fietsgebied in Duitsland. Uiteraard wel eerst de koelkast vullen met wat alcoholische Koerspretmomenten. Vervolgens doken we in het dorp een gezellig Duits restaurant in om wat belangrijke koolhydraten te stapelen. Schnitzels, Aardappels en pasta uit een zakje en natuurlijk wederom een paar halve liters goudgeel vocht zorgde dat de wedstrijdspanning steeds minder zou worden. 

Helaas op weg naar ons park liep Mirko met wat knikkende knietjes de trap af om vervolgens de laatste tree te missen en als een volwaardige judoka de grond te knuffelen. Maar ook deze zwaargewicht lachte het ongelukje met de groep weg en vervolgde gewoon met een kapot knietje de mentale voorbereiding op de dag die zou komen. Wielrenners zijn nou eenmaal geen piepende voetballers. ;-).

Zaterdag, de dag dat we normaal met een paar honderd deelnemers de heuvels van de Eifel zouden overwinnen, was het dit keer alleen een kleine groep Huissense bikkels die prachtig gesoigneerd klaar stonden om samen de tocht van het jaar te maken. 114 lange kilometers en 2000+ hoogtemeters was het recept voor een geweldige fietsdag. Uiteraard hielp het weer en de gezelligheid onderling ook mee om iedereen over de eindstreep te krijgen. Moe, maar absoluut voldaan, brachten de biertjes veel pret en sterke verhalen. Uiteraard keken we samen de meest surrealistische tijdrit uit de Tour ooit. Met open mond zagen we hoe Tadej Pogacar het geel pakte en dachten we even Hallo Jumbo Wat zijn we aan het doen?  Als toetje op de dag en gezien we een mooie connectie hebben met de podcast Velofilie mochten we samen met Maarten Tjallingi de dag en de Tour telefonisch nabespreken. Een bijzondere ervaring.

Omdat Schnitzels, Bier en mondkapjes tegenwoordig de perfecte combinaties zijn voor een Duitse feest avond maakte we weer samen de zelfde gang naar de plaatselijke horeca. Wel deden we dat in een andere Gasthof, maar dat was zeker geen straf. Wederom sterke verhalen,lekker eten en aanvulling van ons vochtgehalte, maar ook plannen voor 2021. Wordt het weer de Eifel, gaan we naar de Vogezen,vliegen we naar Mallorca of pakken we een keer een hoogtestage in Italie of bij de mooie Mont Ventoux.

We gaan het zien, we gaan het ervaren, hopelijk met weer wat meer leden,en minder mondkapjes. 

Wij hebben in ieder geval een prachtig weekend gehad en zeg nogmaals Organisatie Bedankt !!

 

Contact

TC de grote Plaat
p/a Paterastraat 15 6852 SJ Huissen
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK nummer 66513928
Bank NL52SNSB0937915890
t.n.v. Vereniging Tourclub De Grote Plaat

Met dank aan

© 2022 Tourclub de grote plaat

Netnog Websites